giro di kika 2022
 
 

Routes Giro di kika 2022

Dag 1
Tijdens Tappa 1 zien we de Dolomieten zoals ze zijn. Prachtige vergezichten, rotsactige toppen en natuurlijk veel groen.
In ongeveer 130 kilometer overbruggen we ruim 2.300 hoogtemeters door Passo Pordoi, Passo di Campolongo, Passo di Gardena en de Passo di Sella te bedwingen. Wat een heerlijke openingsrit!

Dag 2
Het blijft genieten in de Dolomieten. Tappa 2 is zwaar maar mooi. In 110 kilometer beklimmen we eerst Passo di Valles, de klim begint geleidelijk maar eindigt verraderlijk. De tweede en laatste col is Passo di Fedaia. Een klim met soms pittige percentages, maar de beloning op de top is ultiem: een heerlijke espresso aan het stuwmeer. Deze rit heeft 2.600 hoogtemeters. Lekker!

dag 1
dag 1
dag 2
dag 2
dag 3
dag 3
dag 4
dag 4
dag 6
dag 6

Dag 3
Met 105 kilometer, 4 cols en 3.200 hoogtemetersis Tappa 3 met recht de koninginnenrit. Wat een lekkere dag! Passo di Costalunga is een Giro di KiKa klassieker, hij zat al 3 keer eerder in de route. De Cols van vandaag zijn echte Dolomietencols: ze lopen in de regel lekker, het asfalt is goed en de beloning is ultiem. De uitzichten zijn adembenemend. 


Dag 4
Met Tappa 4 nemen we afscheid in stijl. De laatste dag in de Dolomieten, de twee cols zijn inmiddels een peulenschil. Passo Manghem is lang en het venijn zit in de staart. Nog even zwoegen dus. Passo di Pramadiccio is een mooie afsluiterr, kort en geleidelijk en dat is mooi omdat na de rust- en reisdag onderanderen de Stelvio wacht.


Dag 5
Rust / reis dag


Dag 6
152 kilometer, 4.600 hoogtemeters. Episch krijgt hier een nieuwe definitie. We bedwingen achtereenvolgens de Mortirolo, Gavia en de Stelvio.